& marauder's
map. welcome!
Bine ați venit pe Expecto Patronum, un forum dedicat roleplay-ului românesc. Citeşte cu atenţie regulile şi crează-ţi propriul personaj. Nu este nevoie să fii familiarizat cu lumea Harry Potter. Pentru mai multe informații, puteți consulta pagina de wikipedia sau contacta un admin!
(UK, july 2004) (AU UK, winter 2024)

& the daily
prophet (site news)
10.07
Imperiul Magic Britanic devine din ce în ce mai puternic, planul a fost un succes. Pentru ca victoria finală să fie asigurată însă, Armata (devenită Armata Imperială) necesită mai multe resurse umane. Aşadar, la sfârşitul lunii aprilie 2004 înscrierile civililor au fost încurajate. Află mai multe aici.

& the daily
prophet (ic news)
Separarea a luat sfârşit. Din rădăcinile primelor încercări de a pune lumea într-o nouă ierarhie se ridică acum un imperiu. Pornirile Ministerului Magiei sunt pacifiste la început. Cei slabi sunt lăsaţi să-şi conducă partea în continuare, dar obligaţi să se supună legilor imperiului. Cei puternici vor fi atacaţi subtil, căutându-se a se diminua puterea locală. Armata britanică de contraforţă se formează treptat, încercând să ducă la îndeplinire misiunile de conducătorii Ministerului.
& who owns
what (credits)
Skin, & Graphics belong to Arria of SP & EP. The pop out cbox was created by kismet of rpg directory. Sidebar code by Eliza of SP, modified by Arria. credit for mini profile goes to Arria of EP

Major plot by EP, based on the J.K.Rowling series Harry Potter. Other plots, characters and ideas belong to their creators.

newsletter|
 
Closed
new topicnew poll

 ghid
Julien G. Devereux
 Posted: Aug 26 2014, 10:23 AM
Quote
Minister of Magic
Hail to the king, hail to the one, kneel to the crown, stand in the sun

1087 posts
29 years old
Rep: 46 pts
alias arria
Offline

god of ashes and war

unholy matrimonyghid general
(( a must read ))
Având în vedere că membrii noi sunt puțin cam confuzi în ceea ce privește anumite părți ale forumului, m-am decis să fac acest ghid pentru a vă fi mai ușor. (( ceea ce înseamnă că și dacă acum nu faceți ceea ce trebuie, primiți o bilă neagră pentru că nu citiți topicurile importante. hm-hm )).
setting & plot

Forumul nostru este bazat pe universul din cărțile Harry Potter (dacă nu ați sesizat până acum). Nu trebuie să fi citit cărțile pentru a putea posta. Am avut membri care nu erau foarte familiriazați cu lumea magică a lui J.K.Rowling și care s-au adaptat. Puteți consulta wikipedia sau puteți vorbi cu un admin. Orice alt membru va fi de asemenea fericit să vă ajute cu orice nelămurire.

Plotul a început la 4 ani după ce Voldemort a fost învins. Asta înseamnă că tot ceea ce s-a întâmplat până în acel moment în cărți este valabil. Singurele modificări sunt schimbările în privința facțiunilor, în rest, universul HP a rămas același.

Vă rog să citiți plotul pentru a înțelege povestea. Încurajăm pe toată lumea să participe la acțiunile din plot, și chiar să încerce să vină cu idei noi. Vom schimba mereu plotul dacă acțiunea din rp începe să lâncezească sau oamenii își pierd din idei.

Ciclul școlar la Hogwarts începe când elevul are 11 ani și se termină după 7 ani, când acesta este în jurul vârstei de 18 ani. La asta se mai adaugă și plotul nostru. Dat fiind că în timpul Luptei de la Hogwarts, castelul a fost distrus, elevii au stat un an acasă, cât timp Hogwarst-ul a fost reconstruit.

registering: who can join?
EP este un site dedicat iubitorilor de roleplay. Oricine are peste 13 ani se poate alătura nouă. Din păcate, vom fi nevoiți să refuzăm persoanele sub 13 ani, conform cererilor hostului. Vă rugăm să nu mințiți în privința vârstei!

Acceptăm toate nivelurile de roleplay. Cu toții am fost la început și înțelegem acest lucru. Suntem aici să vă ajutăm să vă dezvoltați. Nu vă cerem să fiți perfecți, ci doar să încercați să oferiți roleplay de calitate. Dacă persoana cu care scrieți vă dă un răspuns de 10 paragrafe, nu ne așteptăm să-i răspundeți tot cu 10 paragrafe, dar nici 3 rânduri nu ar fi respectuos pentru timpul și munca respectivului.

after you register
După ce te înregistrezi, cel mai important pas este să postezi aici (adulți) sau aici (elevi). Nu-mi pasă ce zice X sau Y, acolo postezi prima oară. Nu ai voie să scrii la rp dacă nu ai postat acolo. Topicul acela e vital. Sper că m-am făcut înțeleasă.

Ulterior, mai aveți de postat la Face Claim și Who's Who, ambele obligatorii. Vă puteți alege o slujbă sau să vă înscrieți într-o facțiune. De acum înainte, personajul vostru poate participa la secțiunea de roleplay!

extra things
Avem câteva secțiuni extra, în afara rp-ului, cum ar fi Dezvoltarea personajelor, unde puteți ține seamă de topicurile deschise/închise, puteți face ploturi între personaje, puteți comunica IC cu alte personaje sau chiar cere un alt personaj. The puppeteer playground este format din Member Directory și Drafts. Găsiți informații în descriere. Mai există secțiunea OoC characters, cu informații aici, la care toată lumea este invitată să participe!

Pentru mai multe întrebări referitoare la orice, nu ezitați să ne dați pm, mie, lui Max sau Ronnie.

PMEmail
^
Julien G. Devereux
 Posted: Aug 26 2014, 10:23 AM
Quote
Minister of Magic
Hail to the king, hail to the one, kneel to the crown, stand in the sun

1087 posts
29 years old
Rep: 46 pts
alias arria
Offline

god of ashes and war

unholy matrimonyshort rpg guide
(( written by max ))
Prin roleplay (RP) se înțelege viața "virtuală" a personajelor. Înseamnă, practic, a juca un rol, a imita realitatea prin intermediul propriilor personaje, așa cum fac actorii în viața reală, prin interacțiunea cu personajele altor membri de pe forum.

Pentru a putea scrie într-un topic rp, aveți nevoie de un personaj. Acesta va avea drept nume username-ul ales de voi pentru contul pe care îl aveți și îi puteți crea o fișă de personaj în secțiunea dedicată acestei etape. Este destul de simplu să vă construiți un personaj și în general nu sunt restricții, dar trebuie să respectati câteva reguli. În primul rând, niciun om nu este perfect și, prin urmare, nici personajele voastre. Încercați să le echilibrați, atribuindu-le atât calități, cât și defecte. Altfel o să descoperiți destul de repede că nu este amuzantă interacțiunea cu personaje care nu au nicio slăbiciune. Astfel de personaje nu vor fi acceptate! Aveți libertatea de a vă construi personajul după bunul plac, însă evitați, totuși, poveștile de viață tragice. Rețineți că nu toată lumea trăiește în drame, iar viețile majorității dintre noi sunt chiar plictisitoare. Farmecul unui personaj reușit reiese adesea din abilitatea de a scoate o emoție extraordinară dintr-o situație complet banală (precum un râset câștigat la o glumă bună, empatia manifestată față de un rănit sau pura prezență a unui amic drag). În al doilea rând, nu sunt acceptate personajele care aparțin cărților, filmelor, serialelor etc. sau chiar altor persoane (de exemplu, personaje copiate de pe alte forumuri și care nu sunt ale voastre). Există totuși o excepție: puteți juca personajele din seria Harry Potter (care au supraviețuit Luptei de la Hogwarts, bineînțeles), cu condiția de a contacta un administrator înainte. Încercați să le jucați cât mai realist posibil, însă aveți libertatea de a le manipula viețile după bunul plac.

În al treilea rând, puteți avea câte clone doriți, cu condiția de a fi activi cu ele. În caz contrar, va veți pierde face-claim-ul. Ne asumăm libertatea ca după 6 luni de inactivitate să va ștergem personajul! Nu în ultimul rând, nu vă puteți schimba un personaj cu care ați început deja să postăți! Dacă nu îl mai doriți, există posibilitatea să îl dați cuiva care îl dorește. Puteți face acest lucru în secțiunea Wanted Ads (click aici).

Acum că aveți personajul conturat, puteți începe să participați în topicuri. Pentru a elimina confuzia, rp-ul se va face la persoana a III-a singular.
Power-play-ul (PP) cu personajele care nu vă aparțin este interzis. Prin power-play se înțelege controlul unui personaj. Așadar, nu jucați în locul altcuiva, întrucât este posibil ca userul respectiv să nu fie de acord cu acțiunile pe care i le atribuiți personajului său.
Nu vă este impus să scrieți paragrafe a câte zece rânduri fiecare, însă încercați să depășiți măcar limita de trei rânduri. Nu sugrumați un post din lipsă de inspirație. Puteți obține un răspuns decent la un topic rp concentrându-vă puțin pe perspectivă personajului vostru. Încercați să descrieți cadrul în care se află personajul vostru la un anumit moment dat, impresiile, simțămintele și reacțiile sale față de o reacție dată. Poate va fi greu la început, dar veți descoperi că va deveni din ce în ce mai simplu pe parcurs. Nu vă faceți clone dacă știți că nu veți putea juca cu ele.

Printre prescurtările relativ frecvent întâlnite prin posturi se număra OOC (out of character) și IC (în character). Prima se referă la viața reală, în afara "piesei" (topicului). Este ca un fel de paranteză folosită între ușeri. A doua prescurtare se referă la viață virtuală și personajul vostru din rp.

Așa că schițați-vă personajul, puneți-i bazele prin trăsături și dezvoltați-l prin folosință. Succes și distracție plăcută!

SEMI-CLOSED RPs: Nu e obligatoriu ca toate RP-urile să fie exclusive. Ştim că vreți să faceți rp cu o anumită persoană, dar în viața reală nu te plimbi pe stradă doar cu o persoană și nu mai apare nimeni cunoscut. Aceste rp-uri pot avea în titlu un [S], asta însemnând că după prima pagină (10 post-uri) poate să intre și o a treia sau a patra persoană. Aşa, topicul nu devine plictisitor şi îi dă un aer mai realist. ((thank you, Ronnie))

PMEmail
^
Julien G. Devereux
 Posted: Aug 27 2014, 02:23 PM
Quote
Minister of Magic
Hail to the king, hail to the one, kneel to the crown, stand in the sun

1087 posts
29 years old
Rep: 46 pts
alias arria
Offline

god of ashes and war

unholy matrimonysemi-closed rp
(( thank you ronnie ))
QUOTE
SEMI-CLOSED RPs: Nu e obligatoriu ca toate RP-urile să fie exclusive. Ştim că vreți să faceți rp cu o anumită persoană, dar în viața reală nu te plimbi pe stradă doar cu o persoană și nu mai apare nimeni cunoscut. Aceste rp-uri pot avea în titlu un [S], asta însemnând că după prima pagină (10 post-uri) poate să intre și o a treia sau a patra persoană. Aşa, topicul nu devine plictisitor şi îi dă un aer mai realist.
PMEmail
^
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options
Closed
new topicnew poll


 


 


⋆ skinned by jules exclusively for expectopatronum ⋆
Latest Shouts In The Shoutbox -- View The Shoutbox · Rules Collapse